معمل الأبحاث الطبية بجامعة أفريقيا العالمية هو معمل بحث علمى متعدد المجالات و مكرّس لتحسين صحة و نوعية حياة الجميع. مهمّة المعمل الأساسية القيام بالبحوث الطبية  الأساسية و السريرية  رفيعة المستوى التى تهدف إلى ايجاد المعرفة و المعلومات الضرورية لتطوير العلاج و المعالجة الطبية المستقبلية.

أيضاَ يلتزم المعمل بتوفير التعليم و التدريب لعلماء العلوم الطبية الأساسية basis scientist و الباحثين السريريين و الطلّاب الذين سيقومون بأدامة و توسيع الحرب ضد المرض.

The International University of Africa Medical Research Laboratory is a multidisciplinary research laboratory  dedicated to improving the health and quality of life for all. The Laboratory’s primary mission is to conduct high quality basic and clinical research aimed at generating knowledge and information necessary for development of the medical cures and treatments of tomorrow. The Laboratory is also committed to provide education and training to basic scientists, clinical researchers and students who will perpetuate and extend the fight against disease.